اراضی جنگلی، بازدهی زراعی ندارند

اراضی جنگلی، بازدهی زراعی ندارند

عوامل مختلفی همچون بهره‌برداری غیر‌‌اصولی، تخریب، تغییر کاربری، قاچاق چوب، زباله و آتش‌سوزی سبب تخریب جنگل شده است با توجه به اینکه باید خشک‌سالی و تغییر اقلیم را به مشکلات موجود اضافه کنیم.

اراضی جنگلی، بازدهی زراعی ندارند

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اظهار اینکه یکی از دلایل فرسایش و رانش زمین تغییر کاربری اراضی است، گفت: اراضی جنگلی هیچ‌وقت بازده زراعی ندارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست (پام ) ،معصومه ابتکار در نشست خبری که در اداره پارک ملی کیاسر برگزار شدبا بیان اینکه هشتم مرداد روز حفاظت از جنگل نام دارد، اظهار کرد: با همکاری مشترک سازمان حفاظت محیط‌ زیست، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و صدا و سیما برنامه‌های زیادی در دست اجرا داریم.
وی با اشاره به اینکه برای حفاظت از جنگل‌ها و محیط‌ زیست باید یک عزم جدی ایجاد شود، افزود: وظیفه جریان‌سازی بر عهده همه افراد است تا از این ثروت ملی به‌خوبی حفاظت کنیم.
ابتکار یادآور شد: حفاظت از جنگل‌های بکر هیرکانی در شمال ایران، جنگل‌های زاگرس و جنگل حرا در خلیج فارس یک وظیفه ملی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به مخاطراتی که جنگل‌های ایران به‌ویژه جنگل‌های شمال را تهدید می‌کند، گفت: عوامل مختلفی همچون بهره‌برداری غیر‌‌اصولی، تخریب، تغییر کاربری، قاچاق چوب، زباله و آتش‌سوزی سبب تخریب جنگل شده است با توجه به اینکه باید خشک‌سالی و تغییر اقلیم را به مشکلات موجود اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه مسئله تغییر اقلیم و خشک‌سالی واقعیت انکارناپذیری است، تصریح کرد: این امر سبب کاهش کیفیت و کمیت جنگل‌ها شده است.
ابتکار با اشاره به نخستین مصوبه دولت یازدهم پس از آغاز به‌کار در بهمن ماه سال 92، گفت: در این مصوبه با تاکید بر حفظ و احیا جنگل‌های طبیعی ایران، بهره‌برداری از درختان بیمار و افتاده ذکر شده است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در سازمان حفاظت محیط ‌زیست با تشکیل کارگروه فنی با مشارکت سازمان جنگل‌ها و دستگاه‌های اجرایی لایحه‌ای را برای توسعه و بهره‌برداری از جنگل تنظیم کردیم، ادامه داد: شرکت‌های بهره‌بردار باید فعالیت خود را به سمت گردشگری با رویکرد حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی جهت دهند.
این مقام مسئول با اشاره به نقش جنگل در محیط‌ زیست و خدماتی که برای بشر به همراه دارد، گفت: ارزش خدمات اکوسیستمی جنگل‌ها بر کسی پوشیده نیست، ما برای مقابله با گرم شدن کره زمین و گازهای گل‌خانه‌ای نیاز به حفاظت از جنگل‌ها داریم.
ابتکار یکی از دلایل فرسایش و رانش زمین را تغییر کاربری اراضی دانست و ادامه داد: اراضی جنگلی هیچ‌وقت بازدهی خوب زراعی ندارند.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با بیان اینکه در اثر تخریب جنگل و تغییر کاربری، با پدیده رانش زمین و وقوع سیل مواجهیم، تصریح کرد: به طور طبیعی جنگل‌ها تولیدکننده آب شیرین هستند، ضمن اینکه گونه‌های بسیار ارزشمند گیاهی و جانوری در جنگل‌ها وجود دارند.
ابتکار با تاکید بر اینکه براساس گزارش‌های ارائه شده، کاهش مساحت و کیفیت جنگل‌ها را داریم، اظهار کرد: در حالی که در دنیا کشورهایی نظیر هندوستان و ترکیه هم برای افزایش مساحت جنگل برنامه‌ریزی دارند هرچند ما نیز باید برنامه‌های جدی برای مقابله با پدیده جنگل‌خواری اجرا کنیم.
وی با اشاره به صحبت‌های رهبر انقلاب پیرامون جنگل‌خواری، گفت: دولت یازدهم نیز برنامه‌های جدی را در دستور کار خود قرار داده است.
تشکیل ستاد واکنش سریع در جنگل
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: برای مقابله با آتش‌سوزی برنامه‌ریزی‌هایی انجام دادیم که برگزاری مانور مقابله با آتش‌سوزی در 13 استان از جمله این برنامه‌ها بود.
وی خاطرنشان کرد: هفته آینده نیز مانور مقابله با آتش‌سوزی در استان کهگیلویه و بویر‌احمد در جنگل‌های بلوط زاگرس برگزار می‌شود.

ابتکار با بیان اینکه در بسیاری از نقاط جنگلی ستادهای واکنش سریع شکل گرفته است، گفت: در این بخش تفاهم بسیار خوبی را سازمان حفاظت محیط‌زیست با سازمان جنگل‌ها و نیروهای مسلح انجام داده و مقرر شد نیروهای مسلح هواپیما و بالگرد را برای اطفاء حریق در اختیار سازمان قرار دهند.

ارتقاء مناطق حفاظت شده دودانگه و چهاردانگه به پارک ملی

ارتقاء مناطق حفاظت شده دودانگه و چهاردانگه به پارک ملی

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به درخواست مدیرکل حفاظت محیط ‌زیست مازندران برای ارتقا منطقه دودانگه و چهاردانگه به پارک ملی، گفت: تلاش خود را برای این منظور انجام می‌دهیم اما باید مطالعات این کار انجام شود و پس از تائید شورای عالی محیط‌ زیست، منطقه حفاظت شده دودانگه و چهاردانگه به پارک ملی ارتقا یابد.

رئیس سازمان حفاظت‌محیط زیست با اشاره به معضل زباله و پسماند در استان‌های شمالی، اظهار کرد: همزمان با آغاز به کار دولت یازدهم، موضوع زباله و پسماند استان‌های مازندران، گیلان و گلستان در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: قرار بود این مشکل در برنامه چهارم توسعه برطرف شود و با توجه به اینکه آیین‌نامه‌های اجرایی این طرح نیز ابلاغ شده بود اما اقدامی برای رفع این مشکل انجام نگرفت.

ابتکار با اشاره به اینکه با آغاز به‌کار دولت یازدهم، موضوع مدیریت پسماند استان‌های شمالی بار دیگر در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: این الگوی رفتاری مردم باید با تفکیک بازیافت از خانه‌های خود تغییر کند.

معاون رئیس جمهور با اعلام اینکه در یک ماه گذشته، دولت مصوبه‌ای را برای حمایت از برنامه‌های مدیریت پسماند ابلاغ کرده است، گفت: مدیریت پسماند در شهرها برعهده شورای شهر و شهرداری و در روستاها نیز بر عهده شورا و دهیاری است.

وی با تاکید بر اینکه در روستاها نیز باید تفکیک زباله از مبدا آموزش داده شود، بیان کرد: یکی از راه‌حل‌های رفع مشکل زباله، تفکیک آن است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به بازدیدی که از مناطق سیل‌زده سوادکوه داشته است، ادامه داد: تجاوز به حریم رودخانه و ساخت‌وساز غیرمجاز و برداشت بی‌رویه شن و ماسه از بستر رودخانه سبب جاری شدن سیل شد.

وی با بیان اینکه متولی بستر و حریم رودخانه وزارت نیرو است و سازمان محیط‌زیست نیز مسئول کنترل آلودگی‌های رودخانه‌ها است، بیان کرد: بعضی از رودخانه‌ها در کشور حفاظت شده‌اند و سازمان محیط‌زیست با تمام قدرت با متخلفان برخورد قانونی می‌کند.

ابتکار با اشاره به اینکه باید با همکاری مردم و مقامات محلی، نظارت‌های خود را در این حوزه بیشتر کنیم، تاکید کرد: در چهار نقطه مازندران، اقداماتی در بخش مدیریت پسماند در حال انجام است.

وی از اجرای برنامه‌های مدیریت پسماند در مازندران در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: اجرای برنامه‌های مدیریت پسماند زمان‌بر است که در این بخش با تاخیر هشت سال مواجه‌ایم.

معاون رئیس جمهور با اشاره به وقوع پدیده ریزگردها و گرد و غبار در بعضی از استان‌های کشور، اظهار کرد: استان‌هایی‌ که کانون گرد و غبار هستند شناسایی و مطالبات خود را از استان خود پیگیر می‌شوند، در استان مازندران نیز تاکنون موردی شناسایی نشده است.

وی خاطرنشان کرد: دولت اعتبارات خوبی را برای این منظور لحاظ کرده است و ما نیز با جدیت پیگیر مساله گرد و غبار هستیم.

ابتکار در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر آلودگی میکروبی برخی از شناگاه‌های استان، افزود: آلودگی میکروبی شناگاه‌های به طور مرتب پالایش می‌شود.

وی تصریح کرد: در برنامه چهارم توسعه قرار بود طرح‌های فاضلاب استان‌های شمالی اجرایی شود که این مهم نیز انجام نشده است که در سفری که ریاست جمهور به استان گیلان داشتند تکمیل طرح‌های فاضلاب از جمله مصوبه‌های این سفر بود.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست در پایان با بیان اینکه با کسانی که اقدام به تخلیه پساب خود به داخل رودخانه‌ها کنند برخورد جدی می‌کنیم، گفت: برای اجرای موفق مدیریت فاضلاب دولت و مردم باید مشارکت داشته باشند.