ام دی اف پلی گلاس (PolyGloss)

ام دی اف پلی گلاس

ام دی اف پلی گلاس چیست و تفاوت آن با های گلاس

ام دی اف پلی گلاس همانند شیشه شفاف است. جنس این پلکسی گلاس از نوعی پلی کربنات است که ظاهر شبیه به شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبکتر و محکمتر می باشد. ‌ام‌دی‌اف‌های پلی گلاس، یک لایه ۷۵ میکرونی از پلی استر بر روی سطح یک طرف ورق ‌ام‌دی‌اف دو رو ملامین پرس شده است و رنگ نهایی صفحه توسط رنگ لایه ملامین که روکشی از پلی استر دارد، تعیین می‌شود و به مرور زمان نیز هیچ تغییر رنگی در ورق‌های ملامین و پلی گلاس ایجاد نمی‌شود.مقاومت سطح این ورق‌ها در برابر خراش به اندازه‌ای بالاست که به شما اجازه می‌دهد با یک اسفنج سطوح را بدون ایجاد خراش تمیز کنید.
شکل ظاهری MDF پلی گلاس، شبیه ام دی اف هایگلاس است اما به دلیل تفاوتی که در لایه‌ی رویی آن وجود دارد، مقاومت بسیار بالاتری نسبت به هایگلاس دارد.
اما ورق های هایگلاس یک رو بوده که یک سمت آن با لایه محافظ مانند سلفون پوشانده شده و سمت دیگر ظاهری سفید از جنس ملامین و کاغذ است.سایز استفاده شده از این هایگلاس های برای کابینت سازی 122×244 می باشد که تقریبا دارای ضخامتی با 17 میلیمیتر می باشد. باید توجه کرد نوع با کیفیت این تخته ها را انتخاب کرد چرا که در صورت بی کیفیتی محصول در هنگام برشد دچار لبپریدگی میشود.
ام دی اف پلی گلاس، همانند ام دی اف هایگلاس از ام دی اف خام تشکیل شده است و تنها تفاوت آن در روکش بیرونی آن است که خاصیت‌های متفاوتی را برای این دو ام دی اف رقم می‌زند.در ساخت ام دی اف پلی گلاس، بر روی سطح ورق MDF ، لایه‌ای از ملامین بر دو سمت آن کشیده می شود و سپس بر روی آن لایه‌ای نازک از پلی استر قرار می‌گیرد. پلی استری که بر روی ملامین کشیده می‌شود باعث مقاومت بسیار بالای این ام دی اف می‌شود و ویژگی‌های منحصربفردی را برای ام دی اف پلی گلاس ایجاد می کند.
ورق پلی گلاس، از پلیمر‌های بسیار براق است که از نظر ظاهری، شبیه شیشه است اما وزن بسیار سبک‌تری و مقاومت بسیار بالاتری دارد.
معمولا هایگلاس های با کیفیت دارای پشته ملامین سفید رنگ هستند و هر یک از تخته ها را به صورت جدا گانه بسته بندی می کنند تا آسیبی بهسان نرسد.هر چه جنس هایگلاس بهتر باشد ماندگاری کابینت ها نیز بیشتر خواهد بود. کیفیت مغزه MDF، جنس روکش هایگلاس، دستگاه پرس و نوع چسب مصرف شده به طور مستقیم بر کیفیت MDF هایگلاس تاثیر دارد.

ام دی اف پلی گلاس

عوامل موثر در کیفیت ام دی اف هایگلاس :

1-کیفیت مغزه ام دی اف :هایگلاس
ام دی اف هایگلاس ساخت ترکیه و مالزی و همچنین ام دی اف پویا ساخت ایران از کیفیت بهتری برخوردار می باشند.گرچه برندهای دیگری هم موجود می باشد ولی موارد ذکر شده در صدر کیفیت قرار دارند.
2-جنس روکش ام دی اف هایگلاس :
روکش های کره ای و آلمانی بهترین کیفیت را دارند و بعداز آن اقلام چینی و سپس ایرانی.
3-دستگاه پرس :
ورق های ام دی اف هایگلاس با کیفیت ، به وسیله دستگاه رولینگ روکش می شوند درحالیکه اقلام کیفیت متوسط یا کم از دستگاه پرس تخت بهره می برند.
4-نوع چسب :
برای اینکه بعد از مدتی روکش هایگلاس از مغزه ام دی اف جدا نشود و ماندگاری کابینت ها بالا باشد علاوه بر استفاده از دستگاه رولینگ ، باید از چسب گرم به جای چسب سرد استفاده شود.

انواع ام دی اف پلی گلاس

ام دی اف پلی گلاس آلویک ،ضد خش و شفافیت بی نظیر با ضخامت 18 میلیمتر می باشد .الویک یکی از بهترین انواع ام دی اف پلی گلاس اسپانیا می باشد .

ام دی اف لوکس آلویک یک محصول با تکنولوژی پیشرفته می باشد که تحت پروسه های مختلف صنعتی به شکل یک پانل تزئینی پلی گلاس ارائه میگردد، در حالی که سطوح دیگر با کاغذ تزئینی در همان طراحی را پوشش داده است. این محصول در مقایسه با دیگر محصولات جایگزین، دارای پاسخ های فیزیکی – مکانیکی بسیارعالی می باشد با تاکید بر مقاومت بالا در برابر خراش، کیفیت سطح و درخشش بالا.
ام دی اف پلی گلاس نیمن آلمان توسط پرس یک لایه شفاف 75 میکرونی از پلی استر بر روی یک سطح ام دی اف دو رو ملامین (در مقایسه با ام دی اف های ترک که یک رو ملامین می باشد برتری دارد) ساخته شده است.
ضخامت نهایی ام دی اف پلی گلاس نیمن 19 میلیمتر می باشد که کار کردن با آنرا در مقایسه با دیگر ام دی اف ها راحت تر و ایمن تر می سازد (ضمنا نوارهای مناسب آن با عرض22میلیمتر در کلیه رنگها موجود می باشد )

ویژگی‌ها و مزایای پلی گلاس:

  1. مقاومت بالا در برابر خش
  2. پلی گلاس نسبت به هایگلاس در میزان براقی، و شفافیت، سطح بسیار صیقلی، برتری دارد.
  3. پلی گلاس مقاومت بالایی در برابر نور خورشید دارد.
  4. از مهم‌ترین ومحکم‌ترین پلیمرهای شفاف می‌باشد که مقاومتی در حدود 5 برابر شیشه هم ضخامت خود را دارد و برخلاف شیشه از خاصیت انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است .
  5. پلی گلاس در برابر تغییرات دمایی مقاوم است و هیچ تغییر رنگی نمی‌دهد.
  6. وزن ورق‌های پلی گلاس نسبت به سایر ام دی اف‌ها کمتر است.
  7. این نوع ورق در برابر رطوبت مقاوم است و تا حد زیادی رطوبت را جذب نمی کند.
  8. ام دی اف پلی گلاس به دلیل سبکی و ثبات رنگ و مقاومت در برابر عوامل جوی مانند اشعه خورشید و عوامل شیمیایی مانند اسیدها و روغن‌ها و انواع پاک کننده‌های خانگی جایگزین مناسبی برای شیشه در صنعت و ساختمان می‌باشد.

مشخصات فنی:

سایز ام دی اف پلی گلاس ها 122×244 می باشد که تقریبا دارای ضخامتی با 17 میلی‌متر می‌باشد. ام دی اف پلی گلاس ها به دلیل دارا بودن مواد ضد UV مقاومت بالایی در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد و از شفافیت آن کم نمی‌شود، شفافیت این ورق‌ها در حدود 92% و شیشه ساختمانی از شفافیتی در حدود 90% برخوردار است .ام دی اف پلی گلاس ها به دلیل خواص مکانیکی خاص در برابر تغییرات دمایی محیط و در برابر باران و تگرگ مقاوم بوده و نسبت به شیشه‌های معمولی از درصد جذب رطوبت کمتری برخوردار هستند و در برابر شوک‌های حرارتی نسبت به شیشه مقاوم‌تر و در صورت شکستگی دارای سطح تیز و برنده نمی‌باشد و در نتیجه باعث جراحت نمی‌شود .

معایب پلی گلاس

  • قیمت ورق پلی گلاس به‌نسبت از انواع دیگر ورق های مشابه مثل لمی گلاس و های گلاس بالاتر است.
  • ورق پلی گلاس براق هرچقدر هم که باکیفیت باشند بازهم بیشتر و زودتر از ام دی اف مات لک می‌شوند. این مورد یکی از برجسته‌ترین معایب ورق پلی گلاس است.
  • کالیته رنگ پلی گلاس الویک

    کالیته رنگ پلی گلاس سی پلاس

    کالیته رنگ پلی گلاس فومنات

    کالیته رنگ پلی گلاس کینگ گلاس