قطع غیرمجاز درختان و آلودگی کورههای زغال در مردهک
بریدن درختان و زغالگیری صدمات زیادی بر پیکیره بیمار جبالبارز جنوبی در شهرستان عنبرآباد وارد کرده و آلودگی ناشی از آن، مردم روستاهای بخش و حتی شهر مردهک را بینصیب نگذاشته است.
به گزارش سفیرجنوب ، حدود ۱۰ سال پیش یک گروه برای خرید چوبهای درختان مرکبات جبالبارز جنوبی از یکی از استانهای همسایه وارد این عرصه شدند و بعد از اینکه ۸۰ درصد چوبهای مرکبات بخش از کلجک، نرگسان تا مردهک، روداب و گرم را با اندک بهایی بریدند و بردند، نحوه زغال گرفتن را به مردم این منطقه آموزش دادند.
آلودگی ناشی از کورههای زغال بر نفسهای مردم
این شغل نامیمون صدمات زیادی را بر پیکره بیمار جبالبارز جنوبی وارد کرد و هر ساله تعداد بیشماری از درختان جگ، کنار و کهور منطقه بهصورت غیرمجاز بریده میشود و به کورههای زغال سرازیر میشود و آلودگی ناشی از آن مردم روستاهای بخش و حتی شهر مردهک را بینصیب نگذاشته است.
پیرزنی بیمار در یکی از کوچههای شهر بدون داشتن فرزندی در خانهای محقر زندگی میکند او میگوید: مشکلات تنفسی داشتهام که با دست خالی و سختی آمد و رفت به مطبهای پزشک، بیماریام را کنترل کردم، اما حالا که باید بیشتر از قبل مراقب خودم باشم، کورهای در کنار خانهام روشن کردهاند و کولر آبی خانه هم تمام دودها را جذب میکند و به داخل خانه میآورد و از مسئولان میخواهم به این مورد رسیدگی کنند.
مهران محمودی رئیس مرکز بهداشت شهرستان عنبرآباد در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: این موضوع به اداره محیط زیست مربوط است و از حیطه اختیارات ما خارج است و هیچگونه مسئولیتی در این زمینه بر عهده ما نیست.
باید شهرداری مردهک وارد عمل شود
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عنبرآباد نیز بیان کرد: ما بر اساس گزارشهای مردمی اقدام میکنیم، اما کسی به ما مراجعه نکرده است.
نرگس افشارمنش ابراز داشت: از آنجایی که این موضوع در سطح شهر مردهک روی داده است، باید شهرداری مردهک وارد عمل شده و با ارائه گزارش سبب شود محیط زیست وارد عمل شود.
وی بیان داشت: ما در این زمینه در روستاهای زاخت و سعدآباد برخوردی قاطع با زغالگیران داشتهایم.
افشارمنش در پاسخ به این سئوال که آیا پاسگاه محیط زیست در بخش جبالبارز جنوبی راهاندازی میشود، عنوان کرد: مکاتباتی با کرمان داشتهایم و فعلا موافقتی در این زمینه صورت نگرفته است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عنبرآباد گفت: از بخشداری جبالبارز جنوبی انتظار داریم در این ارتباط همکاری لازم را با ما داشته باشد تا بتوانیم با افراد خاطی برخورد لازم را داشته باشیم.
سود بریدن ۱۰۰ اصله درخت تنها حدود ۲۰۰ هزار تومان
اما در این زمینه با دنبال کردن صدای مرگآفرین یک اره برقی به محل بریدن درختان کهور رسیدیم و با شخصی که از راه زغالگیری روزگار میگذراند، گفتوگو کردیم.
وی در پاسخ به چرایی انتخاب این شغل اظهار داشت: من از بریدن ۱۰۰ اصله درخت حدود ۲۰۰ هزار تومان پس از سوختن چوب و تحمل گرمای کوره نصیبم میشود، اما خودم هنگام بریدن درخت ناراحت میشوم، اما چه کنم که درد، درد نان است.
وی بیان کرد: من از این درختان کهور و کنار خاطرهها در سر دارم، اما چه کنم شغل مناسبی ندارم و اگر مسئولان از من حمایت کنند، حاضر هستم بهصورت افتخاری با محیطبانان همکاری داشته باشم.
این فرد زغالگیر خاطرنشان کرد: میدانم که فرزندانم هم مانند من به این درختان نیاز دارند، اما چیزی که برای آنها مهم است، فراهم کردن مایحتاج اولیه زندگی است.