ممانعت برداشت چوب از جنگل کارشناسی شده نیست
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت: در بهرهبرداری از جنگل شاهد تصمیمات غلط هستیم،توقف برداشت از جنگل غیرکارشناسی است.
ابوالفضل روغنی صبح امروز در همایش بهرهبرداران و مجریان طرحهای جنگلداری کشور که در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران برگزار شد، اظهار کرد: سه محصول کاغذ تحریر، کاغذ روزنامه و فلوتینگ در این شرکت تولید میشود.
وی با بیان اینکه نیاز کشور به کاغذ در سال 2 میلیون و 500 هزار تن است که از این میزان 700 هزار تن در کشور تولید میشود، افزود: در کشور درباره بهرهبرداری از جنگل شاهد تصمیمات غلط هستیم که احتمالا توقف برداشت از جنگل غیرکارشناسی است.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با اشاره به اینکه باید قانون رفع موانع و حمایت از تولید در کشور مصوب شود، گفت: دولت نباید با تصمیمات آنی به کشور ضربه وارد کند در شرایطی که توسعه کشور در حال رقم خوردن است.
روغنی با بیان اینکه تصمیم غلط باید اصلاح شود و نباید یک شبه تصمیم به توقف برداشت چوب از جنگل گرفته شود، اظهار کرد: این تصمیم آنی و دفعی موجب میشود در یک کارخانه به عنوان نمونه صنایع چوب و کاغذ مازندران هزار نفر بیکار شوند.
وی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا مجریان طرحها جنگلداری و بهرهبرداری از جنگل وجود دارد، تصریح کرد: به عنوان نمونه در این بخش با ایجاد کارخانه OCC مصرف چوب برای تولید کاغذ حدود 30 درصد کم شده است.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با بیان اینکه برای تصمیمگیری در مورد عدم برداشت از جنگل باید یک فرصت پنج تا 10 ساله برای تغییر وضعیت داده شود، گفت: یکشبه نمیتوان در این باره تصمیمگیری کرد.در این زمینه تاکنون 30 تا 40 درصد از برداشت چوب توسط شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران کم شده است.
روغنی با بیان اینکه این شرکت به عنوان بزرگترین شرکت تولیدکننده کاغذ در کشور و به عنوان یک بنگاه تولیدی مهم است، خاطرنشان کرد: با اجرای طرح ممنوعیت برداشت چوب از جنگل دستکم 2 هزار و 500 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از کار بیکار میشوند.
وی با اشاره به اینکه ماهانه 4 میلیارد تومان حقوق و دستمزد نیروهای این شرکت است، اضافه کرد: با دست بسته نمیتوان تولید داشت و به جای جلوگیری از برداشت چوب از جنگل باید جلوی واردات چوب گرفته شود.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران خطاب به نمایندگان حاضر در این نشست متذکر شد: نگذارید کارخانه دیگری در مازندران به سرنوشت صنعت نساجی استان دچار شود.