حوزه مبلمان ایران طراحی اصیل ندارد
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبل ایران گفت: در حوزه مبلمان در ایران طراحی اصیل، به ندرت و معدود انجام میشود زیرا هزینه کار را سنگین کرده و چون هنوز مبل سازی در ایران صنعتی نشده، استفاده از این طرحها صرفه اقتصادی برای تولیدکننده ندارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان و به نقل از واحد رسانه شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان، محسن ضیایی با اشاره به آغاز سومین نمایشگاه خانه، مبلمان و دکوراسیون مدرن در اصفهان افزود: برگزاری نمایشگاههای تخصصی توسط سایتهای رسمی و بینالمللی، سبب رشد بازار و ایجاد تعامل بین تولیدکنندگان با بدنه بازار میشود.
وی تأکید کرد: رشد قارچ گونه نمایشگاههای بیهویت و بیاصالت در سطح کشور که مجوز رسمی ندارند و محصولات بی کیفیت با قیمت نازل را ارائه می کنند به اصالت تولید در این صنعت ضربه میزند. در این نمایشگاههای بیمجوز، هم حقوق مصرف کنندگان به دلیل دریافت محصول بیکیفیت ضایع میشود و هم بازار فروش تولیدکننده اصیل ضربه میخورد.
مبلمان ایرانی کپی برداری از طرحهای اروپایی است
ضیایی درباره طراحی مبلمان مدرن در ایران گفت: طرحهایی که در ایران استفاده میشود عمدتاً کپی از نمونههای اروپایی و یا الهام گرفته از طرحهای خارجی است که با اعمال تغییراتی بازتولید شدهاند.
به گفته وی در حوزه مبلمان در ایران طراحی اصیل، به ندرت و معدود انجام میشود زیرا هزینه کار را سنگین کرده و چون هنوز مبلسازی در ایران صنعتی نشده، استفاده از این طرحها صرفه اقتصادی برای تولیدکننده ندارد.
ضیایی اضافه کرد: در سایر کشورها مانند ترکیه و مالزی که سابقه هنری در زمینه مبلسازی مانند ایران ندارند نیز بیشتر طرحهای استفاده شده از سایر کشورها است، اما این کشورها اخیراً تلاشهایی را در زمینه افزایش طراحی مبلمان آغاز کردهاند.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبل ایران گفت: در زمینه انتخاب طراحیهای مبلمان، تولیدکنندگان ایرانی بیشتر به وجوه زیبایی شناختی توجه دارند و تنها پنج درصد تولیدکنندگان به سمت موضوع طراحی با رویکرد اصیل میروند.
رکود بازار مبل از سال 93 آغاز شد
وی با اشاره به رکود به وجود آمده در بازار مبل کشور از سال 93 تاکنون گفت: این رویکرد از سال 70 تاکنون بیسابقه بوده و نمودار فروش، سیری نزولی داشته و حتی قیمت مواد اولیه این صنعت را با کاهش مواجه کرده است.
ضیایی با تأکید بر تأثیر تحریمهای بینالمللی بر کاهش توان اقتصادی کشور گفت: کاهش توان اقتصادی کشور بر کاهش قیمت خرید مردم تأثیرگذارده و اولویت مردم و شرکتها را به سمت سرمایهگذاری در زمینههای غیر از خرید مبلمان و تجهیز شرکتها سوق داده است و با برداشته شدن تحریمها شاهد یک جهش و رشد آنی در صنعت مبل خواهیم بود.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبل ایران اظهار کرد: در حوزه تأمین مواد اولیه نیز ایران از نظر منابع جنگلی و چوب، کشور فقیری است و عمده مواد اولیه این صنعت وارداتی است؛ همچنین در سالهای اخیر سیاست دولت در این زمینه همواره بیثبات بوده که منجر به بروز بیثباتی در قیمت و کیفیت چوب وارداتی و در نتیجه نوسان قیمتها در بازار مبلمان شده است.
سومین نمایشگاه خانه، مبلمان و دکوراسیون مدرن با حضور 101 مشارکت کننده از 30 تیر تا دوم مرداد ماه در محل نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان واقع در پل شهرستان برگزار است و نمایندگان استانهای اصفهان، تهران، خراسان رضوی و فارس در این نمایشگاه انواع مبلمان خانگی و دکوراسیون داخلی را عرضه کردهاند.
این نمایشگاه طی ساعات بازدید 16 الی 22 در 9300 مترمربع فضای نمایشگاهی برگزار شده و آماده بازدید علاقمندان و عموم مردم خواهد بود.