تفاوت میلیونی در قیمت مبلمانهای مشابه درتهران
تفاوتهای میلیونی قیمت مبلمانهای مشابه در مغازههای مختلف سطح شهر، مشکلات تهیه مواد اولیه، ناتوانی در اجرای به موقع تعهدات و دیگر مشکلات باعث شده تولیدکنندگان با پرداخت تعرفه بالا به واردات مبل بپردازد.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، استقبال از مبلمان خارجی این انگیزه را در فروشندگان بازار داخلی به وجود آورده که به عرضه مبلمان خارجی گرایش بیشتری نشان دهند و برخی از فروشندگان، کهنه بودن طراحی مبلمان تولید داخل را یکی از دلایل اصلی تمایل مردم به خرید مبلمان خارجی اعلام می کنند.
در صنعت مبلمان شاهدیم که کپیبرداری زیادی وجود دارد و مبلمان کپی برداری شده از مدل های خارجی به عنوان مدل مثلا ایتالیایی به فروش میرسد، اکنون بزرگترین دغدغه فعالان این صنف بحث کپیبرداری است که این موضوع نه تنها از مدل های خارجی صورت می گیرد بلکه بعضا شاهدیم از مدل های ایرانی نیز کپی بردای میشود.
طراحی هایی که در این صنعت صورت می گیرد عمر زیادی ندارد. چون به محض اینکه وارد بازار میشود به سرعت از آن ها کپی برداری میشود بنابراین اکثر خریداران و یا حتی تولید کنندگان به ژورنال های خارجی مراجعه می کنند که از آنجا تقلید کنند.
درحال حاضر مشاهده می شود، مبلمانهای مشابه با قیمت های بسیار متفاوتی به فروش میرسند.یکی از معضلات در این بخش، اختلاف فاحش قیمت مبلمان های مشابه است. مثلا مبلمان 20 میلیون تومانی در مغازه لوکس بالای شهر، به قیمت 14 میلیون در مغازه های پایین شهر فروخته میشود.
این در حالی است که در مقطعی ورود حجم بالای مبلمان چینی در بازار باعث رکود تولیدات داخلی شدو در مقطعی شاهد بودیم که عرضه فراوان مبلمان ساخت ترکیه و چین بازار داخلی را با رکود مواجه کرد و سلیقه مصرف کننده را به سوی محصولات خارجی سوق داده است.
به گفته فروشندگان، قیمت مبل های وارداتی حداقل چهار برابر تولیدات داخلی است ولی این کالاها از کیفیت بالاتری نسبت به تولیدات داخلی برخوردارند به همین دلیل در بازار داخلی نیز با تقاضای بالایی مواجه هستند.
فعالان این صنعت معتقدند محصولات ترکیه از کیفیت و قیمت نسبتا خوبی برخوردار است. هر چند که برخی مواقع اجناس بی کیفیت چین نیز در بازار وجود دارند. البته مبلمان ترکیه از کار چین و نمونه های ایرانی نیز بهتر است چرا که از مواد با کیفیت مانند یونولیت، اسفنج بیشتر، فوم و… استفاده می کنند.
با این وجود ایران هنوز در راستای تولید صنعتی مبلمان قدم برنداشته و هنوز تولید این هنر صنعت در کشور ما دستی و تک ساز است و می طلبد در کنار روش های سنتی تولید صنعتی را هم در پیش بگیریم.