درب HDF
توليد درب هاي منازل مسکوني و آپارتمان ها به يکي از دو روش زير صورت مي گيرد:
1-درب هاي تمام چوب :
که کل درب از چوب ساخته شده است و هيچ فضاي خالي در ميان درب وجود ندارد و يا به عبارت ديگر درب توپر است .
2-دربهاي روکشي:
براي ساخت اين درب ها ابتدا يک کلاف چوبي مستطيل شکل (مانند يک قاب عکس) با توجه به ابعاد درب ساخته مي شود و ورق هاي پيش ساخته اي مانند ورقهاي HPL،ورق هاي HDF و يا ساير ورق ها با توجه به سفارش مشتري بر رو و پشت کلاف پرس خواهد شد البته فضاي خالي ميان درب را يا باشبکه بندي چوبي و يا شبکه بندي هايي مقوايي که شباهت زيادي به لانه زنبور دارند و آن را هاني کامب مي نامند پرمي کنند.استفاده از شبکه بندي ها در فضاي خالي بين رويه هاي درب براي بالابردن مقاومت درب در برابر ضربه وشکنندگي مي باشد.
لازم به ذکر است مي توان از پرکننده هاي ديگري مانند پشم سنگ يا يونوليت براي پر کردن فضاي خالي بين درب استفاده کرد.که عايق بهتري براي جلوگيري از انتشار صدا و همچنين اتلاف انرژي گرمايي و سرمايي مي باشند.
درب اچ دي اف (HDF) نيز مانند بسياري از درب هاي موجود در بازار جزء دسته درب هاي روکشي مي باشد.به طوري که روکش هاي HDFتوسط يک سري توليد کنندگان رويه آماده مي شود و توليد کنندگان درب تنها اين رويه ها را بر روي کلاف چوبي که در مورد آن صحبت کرديم پرس خواهند کرد.که البته متاسفانه اين رويه ها در ايران توليد نمي شوند .رويه هاي اچ دي اف(HDF) عمدتا از کشور هاي چين ،مالزي ،ترکيه و روماني وارد بازار ايران مي شوند.که از نظر کيفي و قيمت رويه هاي HDF توليدي مالزي و چين در يک سطح و رويه هاي HDF توليد کشورهاي روماني و ترکيه نيز در يک سطح قراردارند. در حال حاضر رويه هاي HDF ترک و روماني موجود در بازار ايران از کيفيت بهتري برخوردار هستند.
رويه هاي HDF
رويه هاي HDFرا در دو دسته بررسي خواهيم کرد:
الف) رويه هاي HDF به صورت ورق مسطح
اين ورق ها در بازار ايران با ضخامت 3ميلي متر به وفور يافت مي شود اما به طور محدود ورق HDF مسطح با ضخامت 6 ميلي متر نيز وجود دارد.
اما جالب است بدانيد که ورق هاي HDF مورد استفاده در صنعت درب همانطور که گفته شد فيبر مي باشند که در حين توليد به وسيله غلطک هاي داغ شيارهايي مشابه طرح چوب بر روي سطح ورق HDFايجاد مي شود و در نهايت در برخي از توليدات کارخانه ها يک آستر سفيد بر روي ورق HDF پاشيده مي شود که البته اين حالت بيشتر در ورق هاي 3 ميلي متري ديده مي شود.
لازم به ذکر است که ورق هاي MDF با ضخامت هاي مشابه نيز وجود دارد که تفاوت آن با HDF را در نوشتارهاي بخش مقالات سايت مي توانيد بررسي کنيد.
ورق هاي مسطح هم به طور ساده مورد استفاده قرار مي گيرد هم اينکه مي توان به وسيله دستگاه CNC طرح هاي متنوعي را بر روي آن ايجاد کرد.
اخيرا استفاده از ورق هاي HDF در صنعت مبلمان منزل و ادارات بسيار مورد استفاده قرار گرفته است خصوصا در توليد ميزهاي جلو مبلي و ميز تلويزيون و… و جايگزيني براي نئوپان ها و MDF هاي روکش چوب شده است.
ب) ورق هاي HDF قالب گيري شده
در اين روش خميرHDF را به شکل هاي متنوعي قالب گيري مي کنند و همانند ورق هاي مسطح شيار هاي مشابه رگه هاي چوب بر روي آن وحود دارد.اين ورق ها با ضخامت 3ميلي متر و تقريبا در 8 طرح مختلف در بازار وجود دارد.
ورق هاي HDF با روکش ملامينه نيز در بازار موجو د مي باشد که با توجه به شهرت اين ورق ها به ورق ملامينه و يا ورق HPL از ذکر آنها در اين نوشتار خودداري کرديم و در نوشتار درب هاي ملامينهHPL آنها را مورد بررسي قرار داده ايم.همچنين در کارخانه هاي توليد کننده درب ، ورق هاي HDF را بوسيله دستگاه ممبران با PVC نيز روکش مي کنند و درب هايي با نام درب PVC و يا درب HDF روکشPVC بهبازار عرضه مي کنند
درب هاي HDF براي چه فضاهايي مناسب است؟
در صورتي که براي توليد درب HDF از ورق هاي HDF با ضخامت 3 ميلي متر استفاده شود.با توجه به اينکه نمي تواند فاکتورهاي موثر در انتخاب درب ورودي واحد هاي مسکوني را برآورده سازد فقط استفاده از اين گونه درب هاي HDF براي درب اتاق خواب و درب هاي توالت و حمام توصيه مي شود.هرچند استفاده از درب HDF براي حمام و توالت مستلزم رعايت نکاتي مي باشد.
اما ورق هاي HDF با ضخامت 6 ميلي متر و بيشتر را با توجه به ضخامت و فشردگي فيبر HDF مي توان براي توليد درب هاي ورودي آپارتمان نيز مورد استفاده قرار داد. البته براي درب هاي ورودي آپارتمان نکاتي بايد در توليد درب در نظر گرفته شود که فاکتور هاي موثر بر انتخاب يک درب ورودي آپارتمان را پوشش دهد.
در ضخامت هاي يکسان ورق هاي HDF نسبت به MDFارجحيت دارند زيرا همانطور که در نوشتار هاي ديگر گفته شد فشردگي فيبرMDFکمتر از فيبر HDF مي باشد.و علاوه بر آن به علت فشردگي بيشتر فيبر HDF رنگ پذيري ورق HDF نسبت به ورق MDF بسيار بالاتر مي باشد. يکي از راه هاي بررسي ميزان فشردگي ورق هاي MDF و HDF ميزان پرزي است که بعد از اجراي CNC ديده مي شود.هرچه پرز کمتري ديده شود ورق HDF و يا MDF فشرده تر است.البته پس از رنگ کردن درب هاي مذکور تشخيص اين مسئله کمي سخت تر خواهد بود