علت اختلاف قیمت در ساخت کابینت چیست ؟
در کارهای سری سازی از یک رنگ ورق شروع به تولید مثلا یک میز تلویزیون می کنند که عموما از جنس های ارزان قیمت استفاده می کنند و تولید آن ها یک عدد نیست در سری سازی ممکن است از یک طرح ۵۰ عدد محصول را با یک رنگ و مدل ثابت تولید کنند ، در این حالت تولید کننده از تمام پرتی های ورق استفاده می کند و قیمت محصول را کاهش می دهد اما در کار سفارشی پرتی کار با سازنده است و سازنده نیز آن را با مشتری محاسبه می کند.
پس نباید کابینت سازی و کارهای سفارشی ساز را با فروشندگان مشاغلی که محصولات آماده را می فروشند مقایسه کنید. مثلاً فروشندگان لوازم خانگی، شما برای خرید یک یخچال، تلویزیون و… می توانید قیمت فروشندگان مختلف لوازم خانگی را مقایسه کنید چون یک محصولات سری سازه شده با مشخصاتی ثابت را می فروشند. اما در کارهای سفارشی اینگونه نیست، برای سفارش یک میز تلویزیون سفارشی شما یک برند را انتخاب می کنید از سمپل رنگ های آن برند هر رنگی را که می خواهید سفارش می دهید، در نقشه کاری خود طبق سلیقه خودتان هر نوع تغییری که باب میل تان باشد را اعمال می کنید.
خوب ملاک قیمت گذاری یک کار سفارشی چیست؟ و دلایل اختلاف قیمت ها چیست؟ و اصولا چه سوالی را بهتر است از فروشندگان بپرسیم
شما وقتی در مورد قیمت کابینت مثلا هایگلاس ترک سوال می کنید ممکن است از ۴۰۰ هزار تومان تا ۷۵۰ هزار تومان قیمت بگیرید و نمی دانید این اختلاف برای چیست. آیا یکی گران فروش است و دیگری منصف؟
اولاً همیشه برای قیمت گرفتن ابعاد و نقشه ای از آشپزخانه، کمد، میز تلویزیون خود داشته باشید و از نمایشگاه های دکوراسیون داخلی سوال کنید قیمت تمام شده کار نهایی را چقدر برآورد می کنند. دکوراسیون داخلی کویر تنها مجموعه ای است که بعداز تهیه پلان و نقشه شما با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته خود می تواند قیمت کار تمام شده را با دیتیل کامل به مشتری اعلام نماید.
خیلی از مشتریان این تجربه را داشته اند که قیمت کار تمام شده مثلا AGT ترک متری ۴۰۰ هزار تومانی و ۷۵۰ هزار تومانی یکی است؟! شما وقتی قیمت یک متر کار را می پرسید برخی هزینه ها در آن محاسبه نمی شود مثل درب نما یا نمای اضافه.
مراحل ساخت کابینت چیست؟
طراحی – خرید ورق – برش – PVC – مونتاژ – نصب
چرا یک نقشه مشخص با متریال مشخص قیمت های متفاوتی دارد؟
کار ساخت کابینت یا دکوراسیون یک کار سفارشی و به قول معروف دست ساز است و قیمت ها در همین جا شروع به تغییر می کند. حال چند نمونه مثال میزنیم تا برخی از تفاوت ها مشخص شوند.
قدیم اول برای ساخت کار شما خرید ورق است برای خرید ورق های ام دی اف سفید که در بدنه کار استفاده می شود را می توان از ورقی ۱۴۰ هزار تومان تا ۲۱۰ هزار تومان (قیمت های سال ۹۴) تهیه کرد (ایرانی، ترک، کره ای، چینی، تایوانی و …) که این تفاوت قیمت فقط در کیفیت ورق ها است و ابعاد آنها با هم برابر است و مشتری هیچ تفاوتی را بین آنها نمی تواند احساس کند.
قدم بعدی برش ورق است این ورق ها را می توان با دستگاه های برش معمولی کارگاهای کوچک ۲ میلیون تومانی تا دستگاه های فوق پیشرفته ۲۰۰ میلیون تومانی برش زد که تفاوت در دقت، کیفیت و زمان انجام کارها کاملا مشهود می شود که معمولا بر روی لبه برش ها قابل تشخیص است. اگر به لب پر شدن روکش ام دی اف ها در حاشیه کار در کنار نوار پی وی سی دقت کنید می توانید تفاوت ها را احساس کنید.
PVC از دیگر کارهای مهمی است که انجام می شود. قیمت PVC هایی که بر روی ورق ها زده می شود از متری ۷۰۰ تومان تا ۱۲۰۰۰ تومان (قیمت های سال ۹۴) متغیر است و همچنین دستگاه های پرس آن هم از ۴۰ میلیون تومان تا ۲۱۰ میلیون تومان قیمت دارند که در قیمت پرس در هر متر و کیفیت آن ها تاثیر می گذارند ولی مشتری اطلاعی در مورد آن ها ندارد.
قدم آخر مونتاژ و نصب است. می توان گفت مهم ترین قسمت همین جاست که توسط نصاب انجام می شود و دقت و نحوه نصب او مهم است (مثل یک جراح که عمل جراحی انجام می دهد و کار جراحان مختلف هم با هم متفاوت است و دستمزد آن ها هم به همین شکل متفاوت است) قیمت نصب در تهران از متری ۳۵ هزار تومان تا متری ۱۰۰ هزار تومان (قیمت های سال ۹۴) انجام می شود و بین کیفیت های نصب متفاوت است.
در این مقاله سعی کردیم، بتوانیم به این سوال مشتریان که “علت اختلاف قیمت در ساخت کابینت چیست ؟” پاسخ بدهیم. البته لازم به ذکر است که هدف از این مقاله این نیست که بگوییم هر قیمت بالایی کار خوبی است و هر قیمت پایینی کار ضعیف. توصیه می کنیم برای اینکه بهتر انتخاب کنید کیفیت کار های نمایشگاه ها را با یکدیگر مقایسه کنید و در مرحله بعدی اگر هنوز به انتخاب خود شک دارید از کابینت ساز خود بخواهید نمونه اجرا شده کار خود را به شما نشان بدهد.
یک مورد مهم دیگر در این اختلاف قیمت ها وجود دارد که شاید خیلی ها دوست نداشته باشند مشتری آن را بداند آن این است که برخی از ورق های ام دی اف رنگی مثلا آلمانی،اسپانیایی، اتریشی و غیره مشابه ایرانی، ترک، چینی و… را دارند و اختلاف قیمت ورق های اصل آن با ورق های غیر اصل بسیار زیاد است و حتی ابعاد آن ها هم بیشتر است و دیده شده که برخی از فروشندگانی که هیچ مجوز فعالیت رسمی ندارند از این نمونه ها به عنوان اصل با قیمتی پایین تر برای مشتری استفاده نموده اند.