نرده چوبی

نرده ، انواع نرده ، نرده چوبی
نرده پله, نرده چوبی, نرده راه پله, نرده حفاظ, گلنرده

مشخصات کلی نرده چوبی:

از مهمترین کاربردهایی که برای نرده چوبی وجود دارد، استفاده از نرده چوبی تراس است. این نوع نرده ها برای حفاظت از سقوط اشیاء یا افراد از تراس طراحی و تعبیه شده ان. با توجه به اینکه نرده چوبی تراس از بیرون ساختمان مشخص است، باید زیبایی و جلوه خاصی داشته باشد. طراحی این نوع نرده باید به صورتی باشد که هم از داخل ساختمان زیبایی داشته باشد و هم از خارج ساختمان جلوه مناسبی ایجاد کند.

نرده چوبی تراس در واقع علاوه بر حفاظت، بخشی از نمای ساختمان است. در نتیجه خرید نرده چوبی که طرح های ریز داشته باشد، مناسب استفاده در تراس نیست. طرح چوب و مدل نرده چوبی تراس باید به گونه ای باشد که زیبایی و جلوه آن از دور مشخص باشد. البته استفاده از نرده های ساده نیز نمی تواند پیشنهاد خوبی باشد؛ چراکه این نوع نرده از داخل ساختمان نیز مشخص است و بخشی از دکوراسیون داخلی نیز به شمار می رود. در نتیجه بهتر است یک نرده مناسب انتخاب شود.

نرده های چوبی زیبایی خاص خود را دارند و چشم افراد مشکل پسند و دوستار طبیعت و دکورهای کلاسیک را نوازش میدهند
نرده چوبی به دو نوع مختلف می باشد :

یک نوع نرده ، صاف است و فقط در محل گردش به اصطلاح ((فارسی)) می شود یعنی به صورت 90 درجه یا درجه های دیگر به هم وصل می شود که به آن نرده ساده می گویند.

نوع دوم آن نیم دایره یا مثل فنر است که به آن نرده پیچ ( یا نرده گرد یا نرده حلزونی یا نرده مارپیچ ویا نرده قوسی)می گویند که در مواقعی چرخش و گردش را با هم دارد و افراد متخصص کمی توانایی اجرای آن را دارند وبه پله های گرد ومارپیچ زیبایی خاصی میدهند.

جنس نرده چوبی:

(نرده چوبی عمدتاً از چوبهای روسی و راش تهیه می شود که هر یک مزایای خود را دارد که مختصراً به آن می پردازیم)

چوب روسی(نراد):

چوبی سَبک وزن به رنگ زرد روشن که از درخت کاج و سرو و سوزنی برگها تهیه می شود و در برابر موریانه و حشرات به دلیل صمغی که دارد مقاوم است و چون از طرف روسیه وارد ایران می شود به این نام شناخته می شود و نوع درجه یک و دو و سه دارد.

چوب راش:

این نوع چوب بسیار محکم و مقاوم است و به رنگ کرم مایل به قرمز یافت می شود و از درخت راش که بیشتر در جنگلهای شمال ایران است تهیه می شود این چوب در برابر ضربات بسیارمقاوم است وبه چوب جنگلی معروف است و در محلهای تجاری برای استفاده نرده بیشتر کاربرد دارد.

لازم به ذکر است انواع چوبهای دیگر نیز مثل بلوط , گردو , افرا , وانواع دیگر چوب به دلیل عدم مرغوبیت لازم در جنس و یا خشک کردن آن چوب در ایران, مورد استفاده نرده قرار نمی گیرند ولی چوبهایی مثل توسکا و چنار و ممرز در مواردی که مرغوبیت کافی را داشته باشند در ساخت پایه ها و نعلبکی و ایستگاه به کار می روند.

مشخصات فنی:

قسمتهای تشکیل دهنده نرده چوبی :

نعلبکی(کفی) : قطعه چوبی که به زمین یا پله متصل شده و پایه روی آن قرار می گیرد.

پایه(صراحی): چوبی خراطی شده یا منبت کاری شده که به صورت یک ستون عمودی بین نلبکی و دستاَنداز قرار گرفته و عمدتاً وسط هر پله قرار می گیرد.

دست نرده یا دست انداز(Handrail) : چوبی که ما آن را با دست می گیریم و روی پایه ها متصل شده و از ایستگاه شروع شده و تا آخر کار ادامه دارد.

ایستگاه (شاه پایه): پایه ای بزرگتر از پایه های دیگر با یک گوی چوبی بر سربرای دست گرفتن که اول یا آخر هر کار قرار گرفته و کار از ایستگاه شروع می شود

مراحل اجرای نرده چوبی:

1.مرحله نصب نرده روی پله گرد ومارپیچ

که حتماً توسط نجّار متخصص باید انجام شود تا کارنصب شده در عین زیبایی بعد از مدتی تکان نخورد و محکم بماند در این مرحله اول نعلبکی به کفپله چسبیده شده و بعد استگاه و پایه ها ودر آخر دست اندازبه آن نصب می شود.

2.مراحل رنگ نرده:

که توسط رنگکار انجام می شود و در این مرحله اول چوب با سمباته صاف می شود و بعد آستر می زنند و سیلر و کیلر می پاشند و بتونه کاری کرده و نیم پلی استر روی کار می آید که به هر رنگی که مورد دلخاه شما باشد نرده مورد نظر رنگ می شود رنگها عمدتاً با توجه به رنگ دَرهای خانه یا رنگهای مرسومِ فندقی و گردویی مورد استفاده قرار می گیرند.