درب اچ پی ال (HPL)

مشخصات کلی درب اچ پی ال:

درب اچ پی ال یا ملامینه از جمله درب‌های روکشی می‌باشد که ورق رویه آن HDF است که بر روی آن یک ورق نازک از کاغذ کرافت پرس شده است. پس نام بهتر برای این نوع درب های روکشی ، اچ دی اف ملامینه یا به اختصار درب اتاقی ملامینه است. در این نوع درب‌ها ، معمولا کل درب از HPL ساخته نمی‌شود و فقط سطح روی درب ملامینه است. اچ پی ال دارای مقاومت رطوبتی و حرارتی است و اگر ملامینه بر روی ورق HDF با ضخامت 5 میلیمتر و فشردگی 920 قرار گیرد، در برابر ضربه نیز مقاومت بالایی خواهد داشت. درب ملامینه نسبت به درب HDF و درب MDF کم هزینه تر می باشد. زیرا درب ملامینه به علت داشتن روکش ملامینه دیگر نیازی به رنگ شدن ندارند و درنتیجه اضافه بهای رنگ شدن درب از این نوع درب‌ها کسر می گردد. بیشترین استفاده از درب HPL بـرای درب اتاقی و درب سرويس بهداشتي می باشد.
نکته ای که در مورد استفاده درب اچ پی ال باید در نظر گرفت این است که در واقع ورق های مورد استفاده در درب ملامینه در اصل ورق اچ دی افی است که یک لایه ملامینه بر روی آن پرس شده است و با توجه به اینکه دور تا دور درب ها (کلاف درب) چوب است و روی آن هیچ روکشی نیست در صورت نفوذ آب به چوب مخصوصاً در قسمت زیرین درب که بیشتر در معرض آب قرار دارد، چوب آب را به خود جذب کرده و به مرور زمان رطوبت را از پشت ورق ملامینه به اچ دی اف زیرین می دهد و باعث ورم کردن درب خواهد شد، بنابراین باید دور تا دور درب خصوصاً زیر درب به خوبی با رنگ پوشش داده شود.

 درب اچ پی ال,  hpl

درب اچ پی ال سرویس بهداشتی

  1. مقاوم در برابر آب، رطوبت، گرما، ضربه ، حمله سولفاتی و یونی ، آنتی باکتریال و ضد الکتریسیته
  2. ماندگار و محکم، بدون خراش
  3. درب اچ پی ال که در واقع hdf با روکش ملامینه هستند نسبت به دو مدل MDF ,HDF کم هزینه تر می باشند.زیرا دربهای اچ پی ال به علت داشتن روکش ملامینه دیگر نیازی به رنگ شدن ندارند و درنتیجه اضافه بهای رنگ شدن درب که در دو مدل بالا وجود داشت از این نوع دربها کسر می گردد.
  4. به علت سرعت بالای تولید این محصول در پروژه های انبوه سازی که نیاز می باشد تا در کمترین زمان ممکن تحویل دربها میسر شود درب اچ پی ال HPL بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت درب اچ پی ال

درب های چوبی ساخته شده از hdf و روکش شده با hpl، یا همان درب چوبی hdf ملامینه، به سبب مقاومت رطوبتی بسیار بالا و دیگر خواص این روکش، به هیچ عنوان بر اثر رطوبت و سایر عوامل آسیب نمی بیند و چنانچه از رنگ مرغوب برای نقاشی آن استفاده شود، رنگ آن سالها ثابت و بدون تغییر خواهد ماند.
با توجه به ویژگی هایی که این روکش به درب می دهد و از آن جمله می توان به مقاومت بالا در برابر ضربه پذیری آن اشاره کرد، در صورتیکه سایر نکات نیز در تولید رعایت شود امکان استفاده از آن برای درب ورودی بوجود می آید. اما با توجه به نیاز امروزه بازار و ویژگی هایی که درب ورودی واحد های آپارتمانی بایستی داشته باشند عمده انتخاب مشتریان درب های ضد سرقت است، بنابراین بیشترین استفاده و بهترین گزینه برای مصرف درب های چوبی HPL، دربهای داخلی و درب اتاقی و سرویس می باشد.
همچنین به علت اختلاف ۲ میلی متری ضخامت نئوپان نسبت به MDF درب ABS از استحکام بیشتری برخوردار خواهد شد.

درب اچ پی ال (HPL) برای سرویس بهداشتی:

درب اچ پی ال(HPL) در حقیقت ورق HDF است که یک لایه ملامینه روی آن پرس شده است و با توجه به اینکه کلاف درب از چوب است و روی آن روکشی نیست ، در صورت نفوذ آب به چوب ، چوب آب را جذب کرده و به مرور زمان رطوبت از پشت ورق ملامینه به HDF زیرین می‌رسد. بنابراین حتما باید دور تا دور درب خصوصا زیر درب به خوبی با رنگ پوشش داده شود. البته برای اطمینان بیشتر، می توان قسمت زیرین درب ملامینه را با رزین ABS که در ساخت درب های ضد آب ABS استفاده می شود یا رنگ های شافن پوشش داد.
برخی از تولید کنندگان درب های ملامینه دور تا دور درب ملامینه را با ورق های ضدآب ABS پوشش می دهند که باعث افزایش مقاومت درب ملامینه در برابر رطوبت خواهد شد ، اما به دلیل عدم همخوانی ورق ملامینه و ABS از نظر ظاهری ، نتیجه کار ، زیبایی لازم را نخواهد داشت. چنانچه از نظر مشتری ، ضدآب بودن درب ، اهمیت زیادی داشته باشد ، بهتر است از درب ABS استفاده شود. البته همانطور که ذکر شد ، با استفاده از رزین ABS تنها در قسمت زیرین درب HPL و رنگ کردن چوب قسمت کناری و بالای درب به مقاومت خوبی در برابر رطوبت دست پیدا خواهیم کرد و همین میزان کفایت می‌کند.
به جای ورق HDF از MDF نیز می‌توان استفاده کرد. از MDF سه میلیمتر با روکش کاغذی و ملامینه معمولا برای ساخت درب کمد دیواری استفاده می‌شود و MDFهای 8 و 16 میلیمتر روکش ملامینه در ساخت درب پارتیشن بندی اداری استفاده می‌شود. هر چند استفاده از این ورق برای ساخت درب اتاق و یا سرویس بهداشتی نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند ، اما به لحاظ هزینه و کیفیت جایگزین مناسب‌تری نیز وجود دارد که از آن جمله می‌توان به درب HPL اشاره کرد.